Onsdag 30 januari 2013

Hej på er!
Somnade om idag när Oscar hade dragit till skolan och sen kom han tilbaka vid 11 precis när jag vaknat typ.
Vi tog en långpromenad och sedan handlade vi. Åt lite godis och kollade på tv. Under Sveriges mästerkock åt vi middag.
Nu ska vi kolla på film och äta morot, Oscar skär äppe och hälsar att vi har det jättebra, vi pussas och kramas hela tiden!
Ha det fint!
 

Mot gymmet

Nu har jag fixat passformen på ramarna i min kokbok och fixat ännu ett recept.
Så ska ta bussen till gymmet strax. Ska bli skönt! Måste duscha dessutom och duschen här i lägenheten är full av hockeygrejer. Underställ, handukar osv.
Så får bli duschen på gymmet. Ska laga köttfärssås med pasta när jag är tillbaka och invänta min pojke!
 

Tisdag 29 januari 2013

Hej!
Idag blev det en sovmorgon innan plugget satte igång. Har gjort några sidor idag, känns bra! Ska strax åka till gymmet och träna. Sen ska jag vänta på Oscar som har match idag, ska laga mat tills han är hemma.
Ska göra en sida till innan jag går till bussen! Så kanske jag kan sätta ihop själva boken på torsdag!
Vore underbart!
 
Gårdagens träning gick toppen! Hitta jättebra streching för insida lår, där jag alltid annars får massa tfräningsvärk.
Puss

Måndag 28 januari 2013

Hej på er!
Jag har en lunchpaus på espressohouse mellan dagens möten. Tror inte min mage har längtat efter mat så mycket på länge.
Ikväll blir det träning och middag, sen film. Så mysigt!
Har jobbat lite på projektet, hinner mer imorgon. Puss!

Söndag 27 januari 2013

Hej! Vi vaknade här hemma runt 12. Stekte pannkakor och nu har jag packat för veckan. Uppdateringen kommer vara låg. Jag ska bo hos Oscar och skriva på mitt projektarbete eftersom det inte är någon skola denna veckan.
Jag fokuserar bäst utan internet och i Oscars lägenhet finns det bara en dongel och den funkar inte i min dator! :)
Jag ska försöka att ändå uppdatera någon gång om dagen. Ska bli skönt att slippa facebook och andra störningar, puss!


pannkakor!

Lördag 26 januari 2013

Hej! Fredagkvällen var mysig. Vi stannade hos Oscar, åt tacos och för mycket godis. Kollade på tv och Foo Fighters dokumentären.
Idag vaknade vi av en katt i rummet låg kvar och myste innan vi åt frukost. Efter Australian masterchef junior så tränade vi lite. Sedan, efter en dusch så var det hockey på tv, jag somnade dock i andra perioden.
Till middag fick vi entrecote, mums!
Sen tog vi tåget till mig. Så nu ligger jag i sängen och pussar på världens bästa pojkvän! Det som har hänt idag. Ha de gött igelkött!

Svensk djurhållning och köttindustri

Kom på mitt inlägg om köttindustri som uteblev igår.
 
Såhär är det, anledningen till att jag blossade upp igår när jag läste ett inlägg om att Sveriges djurhållnings regler skulle vara bättre än Danmarks. Det beror på att jag i höstas tillsammans med två tjejer till under ett ämnesövergripande projekt i samhällskunskap och naturkunskap valde att skriva om djurhållning och matproduuktion. Vi jämförde med flera länder. Kollade på tabeller och så vidare, sedan vi började skriva på detta projektet har mitt intresse för mat och djurhållning växt något oerhört. Jag är ganska insatt i vad man bör och inte bör köpa.
 
Det vi främst ville veta när vi var klara med arbetet var: är svensk djurhållning bättre än övriga världens djurhållning?
Det tog inte lång tid innan vi insåg att detta mer var ett rykte än en sanning. Vi kollade flera hemsidor, tidningar och tabeller. Man kan då se att Sverige har bland de sämre djurhållningslagarna. Då vi hade minst stjärnor i nästan alla protokoll.
Bland annat har vi ingen lag som säger att man måste bedöva en gris innan den kastreras, (i Norge är detta förbjudet och i Danmark är diskussionen igång vilket den inte är i Sverige) kan ni tänka er hur jävla ont det skulle göra om någon ryckte ut er livmoder eller skar av er kulorna utan att bedöva er först?
Suggor står fixerade, kultingar äter sina rumskompisar och liknande i konventionella (ej ekologiska) jordbruk.
Det finns en dokumentär (känsliga tittare varnas) som heter Ett liv som gris som jag tycker ni borde spana in innan ni kritiserar andra länders köttindustri och djurhållning.
 
För att köpa en glad gris bör man inte satsa på att köttet ska vara svensk utan ekologiskt. Nu vet jag att folk kommer kritisera de dyra priserna, men då kan jag säga att det är en investering i din, miljöns och även djurens hälsa. Lagarna för de ekologiska jordbruken är strängare och dessutom mer kontrollerade än konventionella jordbruk.
Kollar man dessutom på området omkring de ekologiska jordbruken så kan man se att där finns ca 30% fler arter av växter och djur än vad det finns runt ett konventionellt jordbruk.
 
På ett ekologiskt jordbruk ligger bland annat kraven att man inte ska föda sina höns och grisar på majs, industriellt framställda proteiner, sojabönor eller liknande. Inga bekämpningsmedel ska användas och djuren ska få beta ute i det fria.
För att se att dessa lagar följs åker djurskyddsinspektörer runt på ekologiska gårdar i Sverige och besöker dem 1-2 gånger per år.
 
Ca tre miljoner grisar slaktas i Sveriga varje år och av dessa är det runt 95-99% som aldrig har fått böka ute.
 
Så väljer du att köpa ekologiskt kött kan du äta det med bättre samvete för både din egen, djurens och miljöns skull.
Du slipper de bekämpningsmedel som finns i det ej ekologiska köttet också för den delen, som vandrar vidare in i din kropp.
 
Välj en glad gris nästa gång.
bild från google!

Fredagkväll

Hej på er!
Ett prov i natur avklarat då, det kändes okej när jag lämnade in. Hoppas på det bästa!
Efter skolan åt jag med Sofia och sen fixade vi lite grejer innan jag åkte till gymmet och körde järnet i två timmar.
Tror jag har knepet för hur man härdar ut på löpbandet! Man lyssnar på sån musik som man har hört live och tänker tillbaka på konserten. Idag var Bruce Springsteen min räddning och delvis Ron Pope. När jag hade kört löpband i 50 min och styrka i en timme så strechade jag noga och insåg att mitt ena ben är jätteovigt, illa.
Efter gymmet drog jag hem och åt, var så himla hungrig. Efter det så badade jag och gjorde ansiktsmask, väldigt kvinnligt! Nu har jag nyss torkat håret. Ska dammsuga nu innan jag ska möta min grabb. Wiiiii pussas!
Vi får se vad som händer ikväll.
Ha det så bra!

Fredag 25 januari 2013

God morgon!
Är himla trätt idag. Kom även en timme tidigt till skolan då jag trodde vi börja 8:40. Sitter nu och väntar på Sofia som borde komma om typ en kvart. Lite segt. Men jaja, har Bruce som sällskap i lurarna i alla fall.
Efter skolan får det nog bli träning och sen göra mig i ordning för kvällen. Puss!

Natten

Hej!
Sitter just nu i skype, skriver låtar till Timmy lamm och dampar med Robin. Hashtagar hans instabilder!
Har kommit på 2013 års sommarplåga, den handlar om dinosaurier och att bada. Sjukt nice!
 
Jag vill att det ska bli imorgon så jag får pussa på min pojke och gosa hela kvällen. Ska bli så skönt!
Åh, fredag! Natti.
 

Tränat

Hej!
Är hemma nu efter att ha tränat och strechat i en och en halvtimme. Är helt slut.
Idag blev det lite allt möjligt för det fanns så mycket roliga maskiner som de inte har inne i stan!
Så började med att springa på löpbandet i tio minuter. Seriöst, typ det tråkigaste som finns?! Jag förstår inte folk som går till gymmet, går på löpbandet i 40 minuter och sen drar hem. Jag blir rastlös efter tio. Fast en bra uppvärmningstid är 10-15 minuter så det gör ju inget. 
Efter löpbandet körde jag utsida lår, insida lår, baksida lår, framsida lår, rumpa. Sen rygg, bänk och mage.
Så något säger mig att träningsvärken kommer vara ännu starkare imorgon!
Efter allt det strechade jag benen noga. Promenerade till mammas jobb, sen gick vi hem.
Nu sitter jag i sängen och väntar på mat. Linssoppa, mums! 
 
 

Träningsvärk

Jag vet typ inget bättre, jag älskar när man har tränat och känner den där svidande känslan i lår, rumpa, rygg eller mage. Det är verkligen underbart.
Det är då man känner att man är på väg någonstans. Just nu svider både ben och rygg och jag njuter av det.
Jag kanske är väldigt udda som gillar det, vad känner ni? Träningsvärk en skön känsla eller en plågsam smärta?
 
Just nu handlar mina tankar om hurvida jag ska ta mig till gymmet för ett pass där eller om det blir en powerwalk/löprunda. Lutar åt gymmet, är så svårt att veta vad man ska ha på sig när temperaturen ligger runt -10°c, termobyxor och täckjacka? Kan ju för övrigt påpeka för er i norr att våra minusgrader är kallare än era då vi har fuktigare luft. Nej, får nog bli gymmet känner jag!

Torsdag 24 januari 2013

God morgon!
Jag försov mig till dagens lektion så jag vaknade när den började.. Smart där.
Så har precis ätit frukost och läst lite bloggar. Blev riktigt förbannad över ett inlögg om dansk köttindustri och tänker nog banne mig skriva ett argt inlägg om svensk köttindustri.
Som vissa vet så skrev jag i höstas ett arbete om Ekologisk mat och hur djur behandlas. Detta är anledningen till att jag blir förbannad på att folk klankar ner på Danmark.
Okej, nu ska jag lugna mig. Det får bli ett eget inlägg! :)
Dagens frukost:
Puss

Middag

Hej!
Allt bra? Jag har kört en timmes träning på eftermiddagen.
Nu håller jag på att fixa mat innan jag ska möta Filippa klockan 19:30. Blir min kräftstjärtspasta igen för det går fort. 
Nu måste jag skynda mig, puss! 

Onsdag 23 januari 2013

God morgon!
Trodde jag började 08:30 idag och var i skolan 08:25. Sen kollade jag på smset från schemaläggaren och insåg att det stod klockan 9, smart. Kollade på klassrums dörren och där står det religion 13:00, hoppas inte.
Är fruktansvärt trött också för den delen Somnade närmre halv två skulle jag tro. 
Nu ska jag sitta här och vänta. Puss!

Tisdagkväll

Hej på er! Vad har ni för er?
Jag sitter här och har precis planerat ett biobesök med Filippa imorgon. Dock har hon inte svarat på var hon vill sitta, så jag tar det som att jag får bestämma. Vi ska sitta längst fram på vänsterkanten! Haha nej, men lär väl bli i mitten någonstans.
Ska försöka plugga lite naturkunskap nu, fastnade i sängen med How I met your mother lite för länge, oops.
Sen kom Oscar och pussade lite på mig, himla fin kille!
Har läst lite, men behöver mer inför förhöret i naturen känner jag, så det får bli min sysselsättning nu.
Puss
Nu svarade förresten Filippa, woho!

Svar på kommentar

Hej H!
Det kommer fler nya bilder och bilder från min vardag, när min dator och mobil vill samarbeta. Min kamera är dessvärre lite repig på linsen så bilderna blir "fläckiga". Så jag ska komma igång med det snart! Känner att det är tråkigt att det bara är instagrambilder nästan.
 
Angående träningen så köpte jag nytt gymkort i torsdags och tränade torsdag och fredag. Detta resulterade i en sjukt härlig träningsvärk. Tanken är att jag ska träna 3-4 gånger i veckan nu och jag ska ta före och efter bilder också för den delen.
Så imorgon ska jag antagligen träna!
 
Mitt gamla gymkort gick ut i september eller ocktober och sedan dess har jag hållt igång med löpning, powerwalks och träning på min mammas jobb ca 2 gånger i veckan. Eller ja, promenader var typ varje dag. Nu vill jag verkligen komma igång dock. Hade bara lite brist på motivation innan! :)
 
Hoppas det var ett okej svar, annars får du fråga mer, vad du undrar och så!
Roligt att du gillar min blogg!

Tisdag 22 januari 2013

God morgon!
Igår vid 20:00 stängdes allt vatten i vårt hus av för att de höll på med ett ledningsarbetet.
Detta resulterar inte bara i att vi inte har något vatten i kranarna fram till klockan 06:00 i morse utan även att arbetet pågår utanför mitt fönster. Vilket i sin tur leder till en alldeles för trött Anna som spyr när hon ska upp vid sjutiden och därför går tillbaka till sängen och sover bort dagens enda lektion.
Det är ju typiskt att de alltid stänger av vattnet så konstiga tider. Sist var det typ 7-10, man bara vad bra!
Fast egentligen är det inte själva grejen att vara utan vatten utan just att de river upp asfalten utanför mitt fönster när jag vill sova.
 
Nu ska jag äta något litet och sen vänta på Oscar som ska komma med min naturkunskapsbok!
Puss
 
Fick bli en vattenbild. Jag vet att jag gör en konstig min!

Årets låt 2012

Det var ju P3 guld i lördags och årets låt blev I love it med Icona Pop. Visst, det kan vara den låten svenska folket röstat fram och grattis till Icona Pop. Helt ärligt har jag själv knappt lyssnat på låten, året 2012 har varit ett nostalgi år gällande musik för min del och jag älskar det. Jag har även hittat nya artister, men för att vara ärlig är inte techno och liknande min grej.
 
De som känner mig vet att mitt musik intresse sedan höstterminen i åttan mesta dels har legat hos Lars Winnerbäck. Jag älskar han texter i kombo med det mestadels aukustiska. Så att jag fick se hans sommarturné två gånger var ju underbart!
 
Årets låt 2012 då? Låten som spelades de flesta förfester och fester var nog MAgnus Ugglas Kung i baren, det är i alla fall den jag kommer ihåg mest. Det var den låten som hade bäst allsång på Peace & Love också, så underbart!
 

Nybäddat och skönt

Hej på er!
Sitter nu i sängen med en läxa och har faktiskt, tro det eller ej lyckats städa upp en hel del. Bytte lakan också eftersom jag kände att det var läge att göra det.
Vad mer har jag gjort idag? Eftersom min hals strejkade i morse drack jag milkshake till frukost, haha.
Har badat tillsammans med en bok som enligt mig är väldigt intressant, verkligen något extra. Satt i badet tills mina fötter var som russin tillsammans med mörkchoklad. Läste ingredientserna och insåg att det inte var något socker i.
Nu ska jag sätta ihopp ett årsresumé inlägg tänkte jag. Det var ju ett tag sen, puss!
Kände för att bjuda på en bild på mitt oväntade möte med en elefant i maj/juni någon gång. Längtar efter våren nu!

Städa

Det här med städandet går inte så bra, någon som har något förslag?
Hittade mina simglasögon i en låda, men det resulterade i Photobooth och så vidare, haha.
Måste verkligen komma igång nu! Hej och hå!

Måndag 21 januari 2013

Hej!
Hemma idag med halsont och eftersom dagens enda lektion innebar att hålla tal så kändes det inte som det bästa alternativet. Ligger just nu i sängen och funderar på om jag ska gå på vår 100-dagars fest eller inte, inför studenten. Ska strax gå upp och städa lite, mitt rum är verkligen kaos.
Gårdagen var förresten toppen, åkte till Filippa, åt lunch och kollade på film. Först The Dictator och sen Friends with kids. Sen åt vi middag och våfflor haha, mums!

Denna veckan är det prov i natur men även en ny kurs som drar igång. Jag hoppas verkligen att Oscar kan komma förbi med min bok idag.
Puss!
tyckte att ni kunde få se min goa frukost.

Söndag 20 januari 2013

Hej!
Sitter just nu i sängen och ska snart gå ner till bussen med Oscar. Han ska hem och jag ska till Filippa.
Vi ska kolla film och mysa wiiii!
Nu måste jag gå, bussen går 09. Puss!

Lördag 19 januari 2013

Hej på er!
Jag sitter just nu på tåget hem. Har haft ont i ryggen hela morgonen. Så jag stannade hos Oscar tills nu typ, kollade tv med Alfred.
Oscar har bortamatch i Skåne, så han kommer hem åtta typ. Segt..
Igår kväll efter att vi tränat drog vi till Oscar i alla fall. Åt tacos, sen gick jag och Alfred ut och åkte lite pulka, så roligt! När vi kom in igen kollade vi film och väntade på att Oscar skulle bli klar med trummandet.
Jag gosade med katten. Sen gick vi och la oss och somnade ganska fort. Skönt att va utvilad!


kisse ♥

Fredag 18 januari 2013

Hej!
Hade ingen lektion idag då jag har bytt religionsgrupp. Så jag sov hos Oscar, vaknade runt 9:30 när han kom hem från skolan.
Sen lagade jag lunch typ halv tolv. Har träningsvärk idag efter mitt träningspass igår, stjärten skriker, haha.
Jag ligger och kollar Scrubs och Oscar som är lite för bra är och köper cola. Mums!
Blir träning runt 18, sen ska vi hem till Oscar.
Puss!


Torsdag 17 januari 2013

God morgon!
Jag vaknade upp bredvid världens bästa idag, så underbart.
Snart ska jag iväg på möte och sen på vägen hem blir det träning, SÅ TAGGAD!
Sitter just nu och skriver på sista historia inlämningen, går så segt. Jaja, bara att kämpa. Har ingen lektion imorgon heller, så funderar på om jag ska sova hos Oscar inatt kanske, är så mysigt där.
Nu måste jag klä på mig, sitter här med ett par mjukisbyxor som är förstora och dessutom har snöret som sitter i midjan försvunnit, haha! Så galet skönt dock, det är de ultimata mysbyxorna, fula, slappa, stora och urtvättade, 5/5 myspoäng! 
Nu måste jag sluta tjöta och klä på mig istället. Puss!

Onsdag!

Hej hopp!
Vad har ni för er?
Själv sitter jag på svenskan och längtar efter att möta Oscar. Härligt att efter sådär 7 månader ungefär fortfarande vara nykär. Hihi, Annatönten här japp.
Blir väl en promenad hem, annars tvingar jag honom så egentligen finns inget val, är så mätt just nu.
Ikväll ska jag skriva klart en historiainlämning. Sen blir det mys, mys, mys och lite mys. 
Är så taggad på att börja träna igen! Därför tänkte jag tagga er med med lite inspiration.


 
 
 
 

Onsdag 16 januari 2013

God morgon på er!
Vet att bloggningen är under all kritik. Har varit väldigt stressad då min historiekurs avslutas imorgon och jag har behövt skriva två arbeten denna veckan. Hoppas ni förstår. Nu är jag i alla fall någorlunda klar med arbetena.
Sitter just nu på naturkunskapen och lyssnar på hur vattenmolekyler tränger in i cellerna, intressant!
 
Jag tänker bara på Sid i Ice Age 4 när min lärare berättar vad som händer när vi dricker saltvatten haha.
Så söt! För er som inte vet så dricker han saltvatten i fjärde filmen haha. Mer säger jag inte. Se den om ni inte har gjort det! Tror jag är kär i Sid han är så charmig. Hahahaha! Hans mormor är ju typ ännu skönare. Goa släkten alltså!
Puss

Måndag 14 januari 2013

Hej!
Redo för en ny vecka?
Själv kände jag mig inte redo när jag vaknade trött i morse vid halv nio. Bestämde mig dock för att vända tankarna bra, så låg kvar i sängen och myste med How I met your mother. Loggade in på skolans hemsida och såg att lektionen idag var inställd.
Vet inte om det är bra eller dåligt, var inte taggad på skola, men skönt med rutiner ändå. Ligger i alla fall och skriver klart en historia inlämning.
Ska snart fixa lunch.
Måste även säga att jag är glad för de kommentarer jag faktiskt har fått, är himla roligt.
Hoppas ni fortsätter kommentera då och då, gör bloggningen roligare.
Puss
 

Söndag 13 januari 2013

Hej!
Dålig bloggning denna helgen känner jag, men igår när jag kom hem duschade jag och sen kom Oscar. Idag har vi varit i stan och nu har det varit släktkalas för hans lillebror.
Får se vad vi hittar på nu, puss!

Lördag 12 januari 2013

God morgon!
Jag tar förgivet att vissa av er fortfarande sover eller nyss har vaknat.
Själv vaknade jag klockan tio. Åt nyss frukost, så gott!


Ni som följer mig på instagram får ursäkta att det blir instagram bilder. Mobilbloggar så har inte så mycket att välja på.

Jag ska i alla fall snart ut på stan. Sen ska jag intervjua morfar för ett skolarbete! :)
Ha en fin lördag, puss!

Suckers!

Hej!
Ligger nu trött i bäddsoffan här hos min mormor och morfar. Har nyss kört ca 35 minuter styrka, riktigt skönt.
Fick med mig mamma och mormor också, sjukt coola. Där får ni allihop som inte orkar träna!
Ska alldeles strax sova, så jag kommer upp i tid och kan göra något imorgon. Måste förbi stan och kolla om en grej finns i min storlek.
Hoppas alla har en bra kväll oavsett om ni festar eller myser.
Hoppas ni som dricker kommer ihåg att ta ett glas vatten innan ni somnar ;) puss


lite inspiration

På väg

Hej!
Sitter nu i bilen ner till Halmstad med mamma. Blir ett snabbstopp på Ullared "på vägen" haha.
Är väldigt trött, men ska bli kul.
Åker hem imorgon så är bara en snabb visit.
Skriver mer lite senare, puss.

En trött Anna i bilen

Förbredelser

Hej!
Nu har jag gjort en del på mitt projektarbete.
Ska börja göra mig i ordning och sen äta något litet innan mamma kommer hem. För sen ska vi iväg!
Ska försöka komma på present till en nioåring, några tips? Kalas på söndag, hjälp?
Tack, puss.

Filippanna reunion?

Jag får väl laga mat till dig någon dag då älskling! :*
 
Saknar dig galet mycket.
Galet gammal bild. Puss!

Fredag 11 januari 2013

Hej!
Förlåt min uteblivna uppdatering igår. Hade fullt upp.
Började dagen med en promenad. Sen drog jag till skolan efter en god frukost.
Efter skolan åt jag lunch och värmde mig i en dusch. Åkte sedan in till stan för att hämta min väska och möta upp Oscar. Vi åkte vidare hem till honom för att fira Affe som fyllde år, det blev pannkakor och tårta.
Sen tänkte jag åka hem, men jag ångrade mig och stannade kvar, somnade runt ett och vaknade halv åtta av mig själv, kändes som jag hade sovit jättelänge, men nej.
Hann med en macka och ett glas mjölk till frukost.
Klockan åtta åkte jag bil in till stan med hans pappa och tog bussen därifrån. Kom hem ganska pigg då det blev en bits promenad. Nu sitter jag och jobbar på mitt projektarbete.
Ska ta ett litet mellanmål, såg att mamma hade köpt både brie och mjukost!
Sedan fortsätter pluggandet fram tills mamma kommer hem, då ska vi på möte och sedan förmodligen neråt Halmstad. Ska försöka klämma in lite träning någonstans med.
Fick bli en instagrambild i brist på annat. Puss!
 

Projektarbete

Hej!
Måste säga att det är några som hittat hit och det är jätteroligt! Jag hoppas ni trivs och stannar.
Nu har jag nyss varit ute på promenad med mamma och sitter ännu en gång med huvudet i datorn för att skriva mitt projektarbete och pyssla, men det blev roligt nu, layouten släppte nyss. Så nu vet jag hur jag vill ha det!
Jag gör en kokbok, för de som vill pröva något nytt. Ska jag kanske dela med mig lite här?
Finns det något intresse för inspiration till nya rätter här?
Vore roligt om ni ville se några recept och kanske ge lite feedback.
Finns frukost, middag och några desserter i min bok, hojta bara till så kommer det!
Puss
Bild från landet, kakor.

Middagsmat

Mätt i magen sitter jag här och skriver på mitt projektarbete.
Jag lagade mat idag, blev färsk pasta med färsk spenat och stekta kräftstjärtar.
Går på ett kick och är verkligen hur gott som helst.
Plugg i kombination med matlagning sådär.
 

Frukost

Nu ska jag snacka om frukost. För mig är det dagens bästa måltid, den som får igång mig på morgonen, något jag ser framemot extra mycket.
Jag kan fundera på redan kvällen innan vad jag ska äta till frukost. Det var det jag gjorde igår, och då blev jag lite för peppad, så kunde knappt somna, haha.
 
I vilket fall, eftersom frukost ska lägga en bra grund för dagen bör man tänka på vissa saker.
Det är så uttjatat, jag vet! Lite riktlinjer ändå, det är inte för att tjata ännu mer utan för att ni ska inse hur viktigt frukost är.
 
Tänk på när du köper flingor och bröd att det helst inte ska innehålla mer än 5 gram sockerarter per 100 gram.
Detta för att de är snabba kolhydrater som går ur kroppen snabbt och då blir du sugen innan lunch och förmodligen köper du då en chokladbit eller godispåse istället för ett äpple.
När chokladens energi går ur dig blir du sugen på mer och du har dig en ond cirkel.
Tänk långsamma kolhydrater och mindre socker.
Fazer har flera bröd med mellan 2-3.5 gram sockerarter per 100 gram.
Rågfras eller Paulins supermüsli är förslag på flingor. Väldigt onödigt att köpa färdig müsli då det är enkelt att mixa det man själv gillar för en billig peng!
Jag tänkte göra en lista där jag hoppas alla hittar något!
 
Kokt ägg
Stekt ägg
Omelett
Hemgjord smoothie
Havregrynsgröt
Grahamsgröt
Naturell yoghurt med müsli och bär eller frukt
Smörgås med ost, skinka eller leverpastej och grönsaker
 
Svårare än så är det faktiskt inte. Bara att byta ditt bröd och dina flingor.
Tro inte på alla reklamer heller, special k till exempel innehåller väldigt mycket socker. Undvik juice i den mån det går, då det fräter mer på tänderna än läsk.

 
Och glöm inte att ibland får man unna sig!
Ät en god frukost imorgon.

Onsdag 9 januari 2013

God morgon!
Startade dagen klockan sju med en brak frukost, eller okej, jag chillade till halv åtta.
Sen åt jag frukost, så gott!
Åkte till skolan och har nu natur, woho.
Så såg min frukost ut, mums.

Tisdagkväll

Hej!
Har nu tro det eller ej faktiskt pluggat, skrev lite på mitt projektarbete.
Innan det kollade jag dock två avsnitt av How I met your mother, kanske precis vad jag behövde innan plugget för att få krafter?
 
Imorgon ska jag till skolan och ha naturkunskap lite för länge, sen svenska och sen hem för att plugga, träna och laga mat. Ska bli gott att få bestämma själv vad vi ska äta.
Nu ropar sängen, ska bli så skönt. Puss
 

Hemma

Hej!
Kom inte hem förrän halv åtta, satt och fikade typ 12:40-15:00 haha, eller jag drack te, åt ett äpple och drack vatten. Härligt med sockerförbud alltså! Sen gick vi i stan enda fram tills 19:15, då åkte jag hem och åt middag. Pasta med kycklingsås, satt fint i magen efter den långa dagen.
Känns just nu när jag ligger här i myskläder som att jag närsomhelst kommer somna. Känns inte som bästa pluggläget. Får bli How I met your mother istället och ladda inför skolan imorgon.
Hoppas allihop har en bra kväll, puss!
fick bli en bild från i somras, så mysigt!

Mys på stan

Hej på er!
Sitter just nu på ett fik med Sarah i min klass och dricker te och vatten i mängder.
Köpt mig en väska på rean också, blir fin till bruna ben i sommar.. haha bra där, ute i god tid!
Ska fortsätta dricka och snacka nu, puss på er!
Följ min istagram förresten: aawesomeness heter jag där.

Bästa veckan 2012

Detta är starten av min årsresumé 2012.
Jag kommer på olika kategorier att skriva om, kommer ni på något jag missar, skriv gärna det till mig, här eller någonannanstans.
 
Den bästa veckan 2012 måste ha varit P&L-veckan.
Även om biljettköpet först kändes som en flopp, rena besvikelsen, så slutade det bra. Det gäller att vända det negativa till något positivt.
Trots min stora tvekan, att åka med fem killar som jag känt i knappt en månad är det verkligen klokt?
Kanske inte, men det kan ju ha berott på att jag hade och fortfarande har ett stort intresse av den ena, det kan ha att göra med alla artister som skulle dit, eller att jag ville uppleva festivalkänslan, kanske att jag saknade att sova i tält. Vem vet, jag åkte med i alla fall! Något jag verkligen inte ångrar.
 
Så kul vi hade, åkte kundvagn, åt, sov för lite, gick upp försent, pussades, vårlade oss hesa till Magnus Uggla, Roxette med fler. Just det ja, jag upplevde min första moshpit med, flög som ett löv ungefär där inne i smeten. Blev räddad av Oscar och Johan som ställde sig som mur runt mig.
 
En bild på Rihanna.

Tisdag 8 januari 2013

God morgon!
Sitter nu i skolan, gissar på att ganska många börjar idag?
Jag har i alla fall mediekommunikation, om 40 minuter börjar handledningen och sedan är det bara samhäll. Slutar typ halv ett, ganska chill.
Somnade dock sent på grund av knät, tänkte inte ens på värktabletter, smart!
Vaknade klockan 7:15, trött som tusan och klagade. Sen insåg jag att jag inte skulle ta mig långt med den inställningen, istället för att fortsätta klaga skuttade jag upp i sängen och bestämde mig för att göra något av dagen. Öppnade grönsakslådan i kylskåpet vilket resulterade i:
på ett ungefär. Blev så glad när jag insåg att lådan inte var så tom som den brukar. Visserligen går grönsakerna åt fort i vår familj, men ändå. Min glädje var dock inte långvarig eftersom fruktfatet inte var lika uppdaterat. Detta slutade i en frukost med smörgås bestående av grovtbröd, smör, ost, salami och mycket paprika, vid sidan av en kopp te med smak av äpplepaj. Mums säger jag bara, ska tipsa om det godaste teerna jag vet! Ekologiska dessutom, men det kommer senare!
 
I vilket fall spenderades kvällen igår med skype och tumblr, kollade lite inspirationsbilder till träning. Måste verkligen skaffa det där gymkortet, vill så gärna börja med vissa pass igen. Sen självklart skivstängerna!
Idag ska jag börja med tillbakablick på 2012. Härligt, härligt.
Puss
 

Måndagkväll

Hej!
Har sprungit, pluggat lite, badat länge och slått i knät i en dörrkarm.
Väckte nog grannarna med den smällen kan jag säga, sjukt va ont det gjorde.
Jaja, ska sluta gnälla. Fick ju bada i en och en halvtimme innan, vilket var superskönt. Började på en bok som jag ska läsa, den verkar ganska intressant.
Annars har jag inte gjort så mycket. Åt middag som var väldigt god.
 
Sitter i alla fall just nu i myskläder och kom på en sak, vad är myskläder för er?
För mig innebär det oftast pyjamasshorts, linne och ibland raggsockar.
Innan innebar det väl mjukisbyxor och hoodtröja för många kan jag tänka mig. Då fanns det ju inte mycket att välja på. Nu när det finns onepiece, mjukisbyxor, pyjamasshorts, velourdressar, leggins osv.
Vad använder ni? Eller använder ni olika för olika tillfällen som jag?
Jag använder pyjamasshorts, linne och raggsockar hemma. På filmkväll däremot har jag gärna onepiece och när jag fryser har jag gärna min brors gamla mjukisbyxor.
Haha, kanske en udda fråga, men vore faktiskt roligt att veta vad som är populärast!
 

Skola, plugg och drömmar

Hejsan hoppsan!
Har legat i sängen typ hela dagen, bortsett från ett uppehåll när jag gick ner till busshållplatsen med OrreKorre.
Tog på mig pyjamas så fort jag kom in igen, hehe..  Plugg står på schemat fram till sex, då det blir träning.
 
Funderar på någon sorts tillbakablick på 2012, bara för att jag vill kunna kolla tillbaka. Frågan är om jag ska köra den klassiska månadsresumén eller kategorier?
Lutar åt kategorier, är lite roligare enligt mig.
 
Annars då? Lovet känns ganska slut, men det känns inte så trist som det brukar utan jag är med glädje tillbaka i skolan imorgon klockan kvart i nio för vårterminen. Det är föralldel skönt att vara ledig, men känns mest som jag har sovit bort detta lovet.
En termin till studenten nu. Är jag glad eller ledsen?
Det är en kluven känsla då allt har för- och nackdelar. Jag ser framemot nya utmaningar om 144 dagar.
Tills dess gäller det att köra på med skolan och få in alla arbeten.
 
Hitta en gnista och kämpa på i skolan alla ni som tycker det är jobbigt.
Att se allt det negativa i skolarbete är så lätt när det är grått ute, men gör det för den goda sakens skull. Hur mycket man än hatar skolan, så finns det något ämne som är lite lättare än de andra, fokusera på det och bli en riktig nörd, det är så härligt! Hitta helt enkelt en dröm att jobba emot, det måste nödvändigtvis inte vara designer, kändis eller porrstjärna. Det kan vara tågförare, pilot, kock eller varför inte lärare? Drömmar är drömmar hur små de än kan verka enligt andra.
Puss
 

Måndag 7 januari 2013

God morgon!
Sov supergott fram till tio då klockan ringde och vi skulle upp.
Självklart blev det inte så utan fram till nu har tiden spenderats i sängen. Väldigt mysigt, dock skola imorgon så man måste upp tidigt! :(
Jaja, haft ett supermysigt lov i alla fall, kan bli skönt med lite rutiner.
Ska fixa lite frulle nu och sen plugga och träna. Ska bli skönt.
Hoppas ni alla får en fin dag! Puss.

Lördag och söndag.

Hej!
Har haft en hur mysig helg som helst. Lördagkvällen spenderades med pojkvännen och hans bröder i soffan framför Sagan om de två tornen. Somnade ganska fort och vaknade runt tolv dagen efter.
Söndagen spenderades mestadels i soffan, såg bland annat Shanghai Noon och Baksmällan 2. Spelade lite bandy också!
Sen åkte vi till mig på kvällen och tog en två timmars promenad hem typ. Jättemysigt, han tog med mig dit där vi träffades första gången, hihi.
Nej, håller på att somna sittandes, ha det fint. Puss!

Tidsinställt - lördag

Begav mig iväg strax innan sju. Ska kolla film och äta. Kanske i omvänd ordning, men jaja.
Ska bli mysigt att komma utanför stan och andas frisk luft haha ;).
Blir väl en lugn kväll i alla fall. Ska bli skönt, gosa lite med katten och så.
Hoppas ni har en bra kväll oavsett om ni festar, myser, äter eller kollar på solnedgången!
Puss.

Lista

Snodde en lista ifrån Robin som bloggar här. Mest för att ge er något att läsa!

VEM

Vem är i rummet med dig: Mitt rosa lejon Christer.

Vem önskar du var med nu: Just nu, ingen. Jag trivs med att vara ensam en stund.

Vem fick du senast sms av: Amanda!

Vem av dina släktingar står du närmast: Min mamma eller bror.

Vem ringde du senast: Aldrig ringt någon med min mobil, bara av misstag. Senast OrreKorre.

Vem saknar du: Just nu, många. Kompisar i Norrköping, släktingar i Skåne. Främst Elliott min tjocka lilla vovve!

 

VAD

Vad åt du senast: En pepparkaka tror jag.

Vad hör du just nu: Köksfläkten och pappa som pratar med gästerna i köket.

Vad har du på fötterna: En del av mina strumpbyxor.

Vad för sjukdom hade du senast: Magkatarr eller något sånt mysigt.

Vad stod det i ditt senaste mottagna sms: det var tomt för att jag skulle få Amandas nummer

Vad ska man göra för att imponera på dig: Jag gillar människor som är sig själva.

Älskar humor, ärlighet och öppenhet.

Vad brukar du göra när du får tråkigt: Utrota tråkigheten med en dans, eller dans, var väl mer en önskning.

Jag kan typ inte dansa..

Gjorde du vid den här tiden för två år sedan: Usch, vill nog inte tänka på det.

 

VAR

Vart går din drömresa: Nya Zeeland, Australien, Argentina, Washington D.C, Egypten eller Thailand.

Såna ställen jag vill se saker på!

Var är din mobil: I sängen.

Var har du köpt tröjan du har på dig: Har ingen tröja, har en klänning på mig.

Var handlar du mest: Hemköp? Haha köper inte så mycket kläder, i så fall på H&M eller Bik Bok.

Var är din mamma just nu: I köket, like a woman!

 

HAR

Har du några piercingar: Inn maj errrrrs

Har du provat droger: Nej tack!

Har du piercat dig själv någon gång: Nope!

Har du kysst ett ex efter att ni gjort slut: Nej, inte rört honom.

Har du något stort ärr: På låret, cyklade in i ett staket.. jag menar jag blev biten av en haj

Har du blivit jagad av polisen: Nej!

Har du varit kär på riktigt: Varje gång man blir kär känns mer på riktigt än förra. Så nu.

Har du sagt jag älskar dig till någon: Ja, självklart. Fast bara när jag menar det!

Har du allt du önskar dig: Nej, men jag är nöjd.

 

HUR

Hur är du i skolan: Jobbig, men det funkar!

Hur många har du varit tillsammans med: Hm.. beror på hur vi räknar. Haft två längre förhållanden.

Hur ser du ut: Blond, blågråögon - får inte glömma att jag har en brunfläck i det ena, ganska lång.

Hur svarar du i telefonen: Det skiftar, ibland "hej" och ibland något jättekonstigt.

Hur ser folk dig, tror du: "helt jävla galen, vet du det?" var det första min närmsta kompis sa till mig typ.

Jag tror väl folk kanske tycker att jag är lite för glad ibland, men jag gillar att vara glad.

Hur var du som person för två år sedan: Osäker och blyg, men utåtriktad. Glad.

Hur var du som person för ett år sedan: Mindre blyg, mer säker och ännu mer utåtriktad och glad!

 

ÄR

Är du nöjd med ditt utseende: Alla har väl det de gillar med sig själv och det de tycker mindre om.

I helhet så är jag nöjd, är bara jobbigt att noja.

Är du singel: Nej.

Är du beroende av nikotin: Nej!

Är du kort: Över kvinnors medellängd!

Är du snygg: Det beror på vem du frågar.

Är du åksjuk: Både ja och nej, det beror på!

Är du helsvensk: Ja, eller halvdansk om man räknar Skåne till Danmark!

Är du allergisk mot något: Jag är överkänslig mot laktos.

Är du bra i skolan: Ett VG-barn.

Är du vidskeplig: Nej då.

 

SKULLE

Skulle du vilja vara känd: Skulle vara ganska kul!

Skulle du kunna vara ihop med en kriminell: Badboys <3. Haha nej vars, beror på hur kriminell.

Skulle du kunna vara ihop med en som ryktas vara player: Om det bara är ett rykte!

Skulle du vilja tatuera dig: Kanske!

Skulle du kunna pierca dig någonstans: Naveln kanske.

Skulle du kunna adoptera: Beror på.

Skulle du kunna kyssa någon du vet har pojk/flickvän: Nej, respektlöst mot den personens partner.

Eller har ju kysst tjejkompisar som har pojkvän..

Skulle du kunna vara med i en dokusåpa: Mitt liv som retard!

Skulle du kunna donera bort ett organ: Ja.

Skulle du vilja har ett förhållande nu: Annars hade jag inte haft ett?

Skulle du kunna amputera bort en kroppsdel för en miljon kronor: Beror på.

Skulle kunna amputera bort ena örat om jag hade kris i kassan.

Just nu!

Ja vad ska man säga? Jag har spenderat cirka fyrtio minuter med att svära över jättelika tovor i mitt hår.
Funderat över hurvida jag ska ta frisörsaxen och klippa av det i en charmig pottliknande skapelse eller genomlida borstandet.
Resultat då? Jo, jag bestämde mig för att om jag nu har sparat ut det såpass långt så kan jag ju inte bara klippa av det, så jag rakade istället.
Nej, haha. Jag har sparat mina blonda längder och borstat, slitit och fått det tovfritt igen. Det tog sin tid, men det var det värt. Fick upp mardrömsbilder av mig själv i femte klass i huvudet. Den där fula svamplooken som jag valde. Eller valde, skulle ha snelugg, men frisören förstod ju inte vad det var, usch.
 
Jaja, nu efter en dusch, hårborstning och påklädning saknas bara ett besök av mascaraborsten på fransarna innan jag kan ge mig ut.
En promenad in till stan väntar för att sedan ta tåget till Lerum. Blir väl en film eller lite innebandy.
Lär få höra en hel del om lilla Affes hockeycup som ägde rum idag.
 
Puss

Lördag 5 januari

Hej!
Ni som känner mig känner nog till mina före detta många bloggar.
Sen gick det något halvår och jag insåg hur mycket jag saknade skrivandet och jag bestämde mig för att starta en ny.
Denna gången SKA det gå. Jag har bestämt det. Jag vill ha något att titta tillbaka på, någonstans att hämta min motivation.
Eftersom det nyss var nyår har jag även nyårslöften.
Om det intresserar er så kommer en lista:
Inga sötsaker på vardagar, lite är okej på lördagar.
En timme motion om dagen, MINST.
Satsa på skolan, sista terminen innan studenten, så jag kan känna mig nöjd när jag står där på flaket.
 
Sen har jag en massa drömmar att uppfylla och någonstans ska jag väl minnas de där äventyren jag gör.
Så det är lite kort det jag kommer skriva om och uppdatera om här.
Puss och kram
 
Känns väl inte jättepassande att starta en ny blogg med en gammal bild, men ibland passar inte att jättebra.
Designen uppdateras när jag har tid.
 

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.

Follow on Bloglovin