Hemma

Hej! Är nu hemma, skönt!
Efter skolan gick jag och Sofia till utbildningscentrum i Burgården, för att jag skulle fixa introduktionen i samhällskunskap C! Sen åkte vi till en nagelstudio för att beställa tid till henne. Samma studio som jag fixa mina på. Sen gick vi hem till mig, hämtade pengar och åt lunch. Satt och listade sånt vi gillade med oss själva (utseendemässigt) vilket är en utmaning för vissa tjejer, men det behövs! Alla borde prova att kolla sig i spegeln och säga minst fem bra saker med sitt utseende!
Efter detta tog vi en promenad in till stan och satte oss på skaterampen vid operan ett tag i solen. Vi speglade oss även i deras konstiga speglar innan vi åkte åt olika håll. 
 
Har nu suttit i köket en timme utan att göra något speciellt egentligen, tänkte pallra mig ner till gymmet snart och styrketräna innan jag pluggar lite och sen, yoga med mamma!
 
min fina <3
 

Torsdag 28 februari 2013

God morgon!
Sitter på naturkunskapen nu med Sofia. Efter skolan ska vi beställa tid till hennes naglar och äta lunch.
Jag är sjukt trött, men ser ändå framemot träning och yoga i eftermiddag.
Nu ska vi tydligen labba eller något, vad roligt! Eller?
Vet inte ens vad jag ska skriva utom att min pojke gjorde êntrecote till middag igår, mums!
Puss

Onsdag 27 februari 2013

Hej! Sitter i korridoren och väntar på Sofia just nu, sen ska vi äta lunch.
Sedan har jag svenskaprov innan jag kan gå hem, hämta träningskläder, träna och sedan åka till Oscar.
Har även bokat in mig och mamma på yoga imorgon.
Känns skönt att när svenskaprovet är gjort kan jag beta av uppgifter istället för prov, vilket i min mening ger mer och dessutom går fortare att göra.
Ska först göra en historieuppgift, sen en filmanalys och sedan är det mediekommunikation för fullamuggar.
Det är vad jag behöver ta igen efter en svacka jag hade förra terminen. Just nu är det bara läsa bok i svenska och naturkunskap som tar det mesta av tiden. Plus religion då där jag ska skriva ett arbete om sekter. Tror det kan ordna sig fortare än vad det ser ut som ovanför om jag bara sätter mig med det och faktiskt jobbar, vilket jag ska göra. Vill få bort det och komma i fas så jag slipper dålig sömn.
Svenska böckerna ska vara klara till påsk för sen slutar ju svenskakursen, därför kommer det att prioriteras.

Puss

Tisdag

Hej!
Har kört bil, två gånger idag först typ en halvtimme och sen 20 minuter ungefär. Var riktigt roligt.
Mellan körandet så gick jag och mamma en promenad, det var isigt och jag var ju tvungen att utmana mig själv så jag gick mitt på isen. Vilket resulterade i att jag blev yr eftersom jag kollade ner på isen hela tiden när jag gick och då började det kännas som att det var vågor under isen, någon som ens fattar vad jag snackar om?
 
Nu har jag ätit, broccoli och lax, mums! Krupit in under täcket för att plugga, sen har jag tänkt sova tidigt idag. Himla trött är jag. Fy!
 
Imorgon har jag i alla fall tänkt träna och sen åka till Oscar för att mysa. Galet att jag kan längta så mycket.
Puss

Tisdag 26 februari 2013

Hej!
Somnade som en stock igår, var kom all trötthet ifrån? Vaknade av klockan som ringde klockan sju. Gick upp, gjorde frukost, klädde på mig och åkte till skolan. Sen vet jag inte vad som hände, fick värsta dippen i humöret i alla fall, men slutade 10:40 och åkte hem. Mamma var hemma idag med, så jag stekte upp lite av pannkakssmeten från igår och gjorde lunch till oss med turkiskyoghurt och hallon.
Sen har jag äntligen tagit tag i att söka jobb, har skickat en ansökan och ringt samma ställe, samt kollat runt på hemsidor för att se vilka som söker anställda. Känns väldigt bra att ha sökt något i alla fall. Får bli mer i veckan, måste ta tag i plugget nu.
 
Ska även se till att röra mig lite idag då jag alltid blir piggare och gladare av det!
 

Sängen

Ligger i sängen nu och har just kollat på två avsnitt av How I met your mother. Är jättetrött och hade tänkt lägga mig nu då jag börjar bli täppt i näsan med. Imorgon blir det upp vid klockan sju för en lektion, lite träning och sedan lunch och plugg. Nu vill jag verkligen stänga av datorn och sova. Sov gott allihopa, puss!

Pluggstund

Kom nyss upp ur ett långtbad med ansiktsmask och svenskaplugg, riktigt skönt!
Ska borsta håret och smörja in ansiktet strax. Sen måste jag plugga lite till, sanslöst mycket man ska kunna till provet! Jobba, jobba, heja, heja!
Ser framemot linssoppa till middag, mumsfilibaba!

Mat för en tack

Jag vet inte om jag är ensam med problemet att äta för mycket. Att man efter en måltid är så mätt att man har ont i magen.
Jag har löst det nu, äter mindre portioner och långsamare. Dock när man lagar mat till bara sig själv kan det ändå bli svårt. Man sitter där och pannkakorna är stekta och doftar gott, ska man inte bara äta en till? Sen har man den där övermätta känslan.
 
Hur jag löser detta problem?
Jag steker inte upp alla pannkakor, jag gör smeten och steker kanske två stycken. Är jag hungrig efter två så steker jag en till. Då vet jag att jag gör det för att jag är hungrig och inte för att jag bara har suget i magen. Den smet som är kvar i bunken kan man spara och grädda vid ett annat tillfälle. Det samma gäller pasta, köttfärs etc. Man måste inte laga allt på en gång!

Möte

Nu ska jag strax kila iväg till spårvagnen. Ska bara packa träningsväskan först så jag smidigt kan åka till gymmet efter mötet och svettas lite.
Fryser här hemma haha. Blir lunch efter det, mums!

Längtan

Saker jag längtar till

En tjejkväll med Sofia, vore himla trevligt. Min bästis.
 
Studenten, såklart! Ska bli så skönt att stå där på flaket.
 
Ett jobb, vore bra att ha! Så det är bara att ligga i.
 
En resa, någonstans där det är varmt. Till hösten eller vintern när man är trött på regn och slask.
 

Måndag 25 februari 2013

Hej! Ledsen att bloggningen uteblev igår. Hade en ledig söndag, sov till elva typ. Gick upp, åt frukost, gick en långpromenad, slappade framför tvn, åt söndagsmiddag. Kvällen ägnade jag dock åt en mediekommunikationsläxa och svenskaplugg innan jag fick somna i Oscars säng framför Svensson Svensson.
Har i alla fall åkt hem nu och ska på möte klockan elva. Sitter och funderar på att byta en kurs och det lutar åt att göra det. Vilket är skönt.
Mycket på pluggfronten denna veckan, men det är bara att ligga i, prioritera.
Mediekommunikation kommer först just nu för min del, eller efter onsdag så finns det inget som går före det. Fram tills onsdag måste jag plugga svenska, prov om modernismen. Dessa pluggigheter får varvas med träning och övningskörning.
Ha en fin måndag allihop! Puss

Lördag 23 februari 2013

Hej! Skönt med helg?
Jag drack så mycket vatten igår så min feber var borta redan till kvällen. Väldigt skönt, men tog det lugnt och har gjort det även idag. Oscar måste ju vara världens bästa som kom till mig efter sin träning med och sov här. Vi kollade på Kick ass, sen somnade jag typ direkt. Vilken rolig kväll han måste ha haft sen? Han bara "jag somnade typ tre" och jag som somnade typ kvart över tolv haha ops.
 
Jag ska i alla fall snart ut och övningsköra med mamma. Känns bra att komma igång, så man inte glömmer allt! Svårt inne i stan dock, det här med att komma ut på småvägar. Körde på minsta parkeringen ever i torsdags, va rädd att köra in i någon annan bil!
 
I alla fall, sockerdetoxen är fortfarande igång, schysst av mamma då att hon gav oss varsin godispåse igår. Den sprar vi tills detta är över! Kan ju säga att det ingår lightläsk i detoxen på fredagar/lördagar, och Oscar köpte med sig Pepsi max igår, så nu har jag druckit Pepsi max med hallon i, så gott! Använder frusna hallon som is.. Mums!
 
Nu ska jag klä på mig och dra ner till bilen, puss!

Thaimat och ishockey

Hej! Går inte världsbäst att skriva om samer om jag säger så. Oscar kommer i alla fall hit när han har tränat, mysigt! Ska bli skönt att få krypa ihop i sin favorit famn och gosa.
Pappsen är just nu och köper thaimat, ska bli gott!
Imorgon blir det nog kolla match om febern håller sig borta! Puss

Sockerdetox dag 5

Känner faktiskt inget behov av att stoppa i mig godis eller dylikt för att det är helg. Glass skulle inte sitta fel som medicin, det går ju dock att fixa, tänkte frysa lite naturellyoghurt = glass. I övrigt lever jag idag utöver två våfflor och några nötter på vatten och te och en apelsin och ett äpple.
Vitaminer är bra medicin det med! Nu ska jag fortsätta skirva om samer!

Riktigt goda havrevåfflor - recept!

Så blev resten av våffelsmeten använd för lite brunch, delikat! Riktigt nöjd med det receptet. Utbytt topping idag dock, banan, yoghurt och kiwi fick pryda de sista våfflorna. I mammas fall var det keso, yoghurt och banan. Smarrigt och nöjda magar var resultatet.
En bra start innan rapportskrivning.
Tänkte dela med mig av detta recept så ni också kan njuta av våfflor alá minimalmängd vetemjöl.
 
2,5 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 ägg
4,5 dl mjölk
75 g smör
2 msk kokosflingor
1,5 tsk bakpulver
Gör såhär: Smält smöret i en kastrull. Blanda bakpulver, havregryn, vetemjöl och bakpulver i en bunke. Rör ner mjölken, lite i taget. Knäck ett ägg och rör ner tillsammans med kokosflingor och det avsvalnade smöret i smeten. Grädda till önskad konsistens i våffeljärn.

Fredag 22 februari 2013

God morgon!
Somnade runt halv elva igår, vilket var skönt. Det var dock mindre skönt att vakna klockan halv fem och sedan ligga vaken i en timme innan man kollar tempen och inser att den står på 38,2. Nu har den gått upp ytterligare, och jag ligger kvar i sängen. Ska dricka grönt Chaite ur min favorit mugg och hoppas på att febern går ner snart.
Jobbar med skolarbete ifrån sängen idag. Benen värker och armarna lika så, men det går över!
 
Attans, jag som ville kolla in alla grymma på UF-mässan idag. Ett tips till er som är i Göteborg, svenska mässan har en mässa för unga företagare idag mellan 11:30-16:30. Gå dit och köp er praktiska saker till bra priser! Det är gratis att gå in, glöm inte kontanter om ni vill shoppa!
Råkar veta några grymma UF-företag att tipsa er om:
Watchout UF
Party pocket UF
Boobs UF
CarpeDenim UF
Spana in! Puss.

Pizza och städning

Åh, fått lite ordning på mitt rum och mamma står och gör pizza, underbart! Mums, hemgjord pizza.
Är så lycklig och snart slutar Oscar med, vi får se hur det blir med övningskörandet dock. Är glad i vilket fall, nu ska jag bädda min säng med rena lakan och arrangera mina lådor. Har slängt skräp i två kassar, jag är duktig på det där med att lägga papper här och var som egentligen är helt ointressanta att spara, skärpning!
Längtar tills vi har bytt garderoberna så jag kan byta rum!
Måste till Ikea, Sofia, vill du följa med?
 

Långpromenad

Hej!
Kom för någon timme sen hem från en långpromenad med mamma, det fick bli dagens träning, två timmars promenad med klättring. Att solen höll oss sällskap var ju inget minus direkt. Nu saknar jag min pojke fruktansvärt, han slutar åtta.
Ska äta middag om en timme, sen övningsköra innan jag och mamma ska hämta honom. Tänkte plocka lite på mitt rum tills dess!
Har ni en fin torsdag? Puss

Våfflor

Idag åt jag lunch hemma med mamma, bestående av våfflor med turkisk yoghurt och blåbär på!
Jag testade att vispa ihop min egen variant på våffelsmet och det blev toppen! 5/5 mamma gillade dem jättemycket! Mums säger jag med!
 
Nu sitter jag och jobbar med projektarbetet, ifall det inte går att skriva ut i skolan måste jag ju ha en backup. Sliter som ett djur. Ska bli klar i tid, fredag vecka tolv ska boken in.
Så jag lär ju sitta här ett tag till! Puss

Idag är vi sjukt snygga!

japp, det är vi!

Torsdag 21 februari 2013

Hej på er!
Sitter nu på naturkunskapen med Sofia. Snart ska vi till bamba (skolmatsalen för er som inte vet), sen ska jag träna, äta och övningsköra.
 
Vaknade bredvid Oscar i morse och lyckades komma upp i god tid ändå, men han jobbar på till typ åtta ikväll. Sen ska han sova hos mig igen! Woho, bästa.
 
Igår glömde jag trafik skolan, så ska försöka hinna dit innan jag tränar idag.
Dock hann jag med annat igår, skolan, träning, äta mellanmål, skriva en del på mitt religionsarbete, laga mat och duscha.
 
Hoppas alla har en fin dag! Imorgon är det fredag!
 

Sportlov

Lite bilder från instagram. Mitt sportlov.
 
Fika med Nora. Fin fint.
Frukost med bästa, våfflor.
Springa på stranden i Falkenberg.
Kolla på hockey med Alfredooooo och Sofia.

Så bra! Så mysigt! Så fint! Så underbart!

Så var religionsläxan klar. Tror jag i alla fall, glömt pappret i köket och orkar inte gå dit nu. Så får finslipa imorgon i värsta fall, men tror jag är klar. Ska strax släcka lampan, skypar med min pojk bara, han ska sova här onsdag-fredag, åh!
Så bra! Så mysigt! Så fint! Så underbart!

Sockerdetox

Igår påböjade jag en sockerdetox, vilket innebär att jag ska avänja mig från socker. Enligt forskning tar detta 21 dagar. För mig några dagar extra eftersom jag bara ska äta något litet på helgerna.
Känns bra att påbörja det, varit mycket snack lite verkstad det senaste om just den saken.
Det jag ska undvika är:
Bröd och flingor med mer än 5 g sockerarter per 100 g.
Läsk, godis, alkohol, chips, sockrad yoghurt, kakor, saft, juice etc.
Ni förstår grejen, sånt socker man inte behöver.
 
Socker man behöver innebär socker som exempelvis finns i frukt och bär. Jag är en frukt älskare. Det syn på mina frukostar och liknande. Tror att detta kommer funka bra.
dagens frukost.

Tisdag 19 februari 2013

Hej!
Har bloggat dåligt, jag vet. Haft lov och faktiskt varit ledig. Haft sällskap under nätterna, mest av min pojk. Imorgon gäller skola igen vilket ska bli skönt, får nog sovsällskap igen då.
Sitter nu med religionskunskaps läxan tills imorgon och funderar över hur tusan mitt projektarbete ska gå då inte lärarna går att kontakta. Ja, ja. Dags att få det ur huvudet eftersom jag bör fokusera på religionen som jag faktiskt kan gör något åt. Ska bli skönt att få den klar.
Imorgon måste jag till körskolan och boka in lektioner så jag kommer någonstans!
 
Förresten skulle vi ha 100-dagars fest på fredag, men något gick snett trots kontrkt och Berså har istället ett annat event, tråkigt. Istället ska jag ut med Sofia och några till och ha en chillkväll. Trevligt!
Puss

Lördag 16 februari 2013

Hej! Sitter nu på bussen in till stan för att möta upp Sofia, så kör hon till Oscars match. Heja Kungälv! Målade suporternaglar, men det röda lacket sög så är snarare suporterfingrar nu. Usch. Får måla om de ikväll.
Vi får se vad som händer efter matchen med.
Hade den mest romantiskakvällen ever igår efter jag hade varit hos Klara. Alla hjärtans dag i efterhand, vilken överraskning! :')
Hoppas alla har en fin lördag, puss!


bild från Falkenberg

Fredag 15 februari 2013

God morgon! Jag gick upp vid halv åtta och sprang längs stranden här i Falkenberg. Var helt ensam tills jag var tillbaka vid hotellet. Var jättenice!
När jag kom tillbaka väckte jag mamma. Så åt vi brakfrukost. Proppat i mig frukt och lite rostbiff, äggröra och bacon. Mätt som en plätt.
Ska nu hoppa i bikinin och ta mig ner till spat, SKÖNT!
Hoppas ni alla har en fin dag, puss.

Grattis min fina Klara som idag blir 19! Jag älskar dig vännen ♥

Alla hjärtans dag

Jag hoppas ni alla har en fin dag!
Jag har i alla fall fått så mycket kärlek. Mängder av pussar och gos.
Ni som inte har någon pojkvän eller flickvän, tänk lite extra på familjen. Köp lite choklad eller kakor och mys med de som står er närmst!
Puss

Torsdag 14 februari 2013

Hej!
Vaknade bredvid min pojke i morse, gick upp och gjorde i ordning hans present och väckte honom sedan.
Jag fick världens sötaste tekopp av honom!
Så gräddade jag våfflor som vi kunde ha till frukost. Efter våffelmumsande så tog vi det lugnt innan vi tog oss ner till stan där jag lämnade tillbaka det färgpaketet som blev över igår och ett linne. Sen köpte Oscar jeans och en skjorta. Han åkte runt halv fem och snart ska jag och mamma bege oss till bilen för att åka iväg, mys!
Puss

Onsdag 13 februari 2013

Hej! Vakna för typ 40 minuter sen och ligger nu bredvid en sovande Oscar.
Som svar på frågan Micaela: jag ska bara fylla i mina naturliga slingor. Blir ju blondare på sommaren och nu känns det som växt ut under vintern väldigt tråkigt!

Igår hade jag en trevlig dag, bowlade med Oscars pappa och bröder. Sen åkte jag pulka, spela Wii osv tills Oscar kom hem från jobb och träning. Åt tacos och semla med.

Idag blir det ifyllning av sommarslingor med Filippa.

Imorgon är det alla hjärtansdag o jag ska på spa med mammsen!♥
Puss

Köket

Hej!
Sitter i köket och väntar på Nora som sitter på bussen hit, vi ska dricka te och mysa. Sen ska jag träna igen.
Stan med Sofia var mysigt, vi åt lunch och pratade innan vi kollade på hårfärg och lite sånt. Nu sk ajg sätta på tevatten och vänta in Nora. Puss!
gulligt att båda ser ut som kineser! <3

Måndag 11 februari 2013

Hej! Skönt med lov ingen sovmorgon för mig träning klockan 8:40 med Ace och möte klockan 10:30. Sitter nu och väntar på Sofia som borde komma närsom. Får se vad som händer, jag är lite hungrig. Ha en fin måndag, puss!

Pojkvännens knä

Hej!
Maten var jättegod! Väldigt mysigt också. Fast i och för sig, när slår en oxfilé fel liksom? När slår sällskap av favoriter fel?
Sitter i alla fall hemma hos Oscar nu i hans knä och pussas. Ska strax lägga oss.
Jag ska träna med Ace imorgon klockan halv nio. Hoppas ni har haft en fin helg! Puss
Chokladmoussen innan

Söndag 10 februari 2013

Hej på er!
Sitter och kollar lite recept då jag står för söndagsmiddagen. Vad det blir? Gott!
Oxfilé följt av chokladmousse. Trodde Micaela skulle komma hit också men det skulle hon tydligen inte :(.
 
Oscar ligger bredvid mig och spelar lufttrummor. Strax ska vi ut och handla. Ikväll åker vi till Oscar och sover där.
Imorgon står träning och möte på schemat. På tisdag ska jag träffa Klara! Weei. Skönt med lov!
Puss
 

Lördag 9 februari 2013

Hej på er! Nu sitter jag på tåget till stan med Oscar. Jag ska träna och sen kolla hans match.
Någon som har te tips? Helst grönt eller roiboos!
Ha en fin lördag! <3

Handkräm och te, mums

Blev ingen promenad, fastnade i skype med Klara istället!
Ska dra ut Oscar på en promenad sen istället, imorgon ska jag träna och sen kanske kolla på hans match! Låter som en god idé.
 
Sitter och pillar med projektrapporten, går sådär. Fattar typ inte så mycket. Är fortfarande inte nöjd med layouten på boken heller, men jaja.
 
Ska släpa med Oscar för att köpa handkräm imorgon med, mina händer är så torra!
Hade en jättebra handkräm förra eller förrförra vintern, men den fanns inte på apoteket idag. Så ska köpa den jag hade i början av hösten igen, den är grym. Finns dock inte överallt. Ska även köpa te, på ICA Maxi, Friggs ekologiska teer är bland det bästa jag vet, har med smaka av äppelåaj, rabarber och blåbär. Saknar dock mitt green chai då det tog slut häromdagen, påminner så om pepparkaka. Sen ska jag se om de även har Lakrits te!
 
Nu är det snart lasange på bordet, mumma! Puss

Powerwalk

Hej!
Har nu skrivit klart uppgiften till Renova-besöket, petat i mig en halv semla med sällskap av mamma, dricker äpplepajs-te och funderar på att ge mig ut på en powerwalk. Braidé? Ja det låter så, lite friskluft innan kvällens soffmys, 4/5.
Heja!

Bakom kulisserna på Renova

Bilder från Renova, våra snygga outfits.

Vi samlades på Renova klockan 8:30 i morse och började med lite instruktioner och så fick vi kolla i ett miljöhus, det vill säga dit man kan åka och återvinna allt från lysrör och datorer till mjölkpaket och konservburkar.
 
Sedan fick vi gå in, ta te, kaffe och kakor innan en föreläsning om sopor började. Det var väldigt intressant, och vi satt där. Fick svara på massa frågor och så vidare.
 
Sen var det dags att ta på sig hjälm, med såna snygga inbyggda glasögon som man kunde fälla upp och ner i, samt en orange väst med reflexer.
Så börjde vandringen, första stoppet var vid avfallsbunkern, där hamnade alla sopor som kom in med lastbilar. Det såg vidrigt ut, så jag fotade inte. Kan beskriva istället, alla sopor ligger i ett jättestort rum med betongväggar, golv och tak. Där inne fick man inte gå utan andningsskydd, för det var så mycket partiklar och skit i luften.
Vi kollade dock in igenom en glasruta högt uppifrån. I taket fanns det två "klor" installerade, (ni som har varit på Liseberg eller annat nöjesfält vet, sån som man kan vinna gosedjur i, det var typ två jättestora sådana i järn!).
De klorna fanns där för att föra skräpet vidare. Så mycket skräp som en av de klorna tog upp åt gången räckte tydligen för att ge energi för att värma upp en villa eller två lägenheter i ett helt år!
 
Renova är ett så kallat 24/7-365 kraftverk det innebär att sopor kommer dit dygnet runt året runt.
Klorna förde sedan skräpet till en "tratt" där det skulle brännas, det finns fyra trattar. Både norska och svenska sopor tas om hand här.
Nästa stopp bestod av att titta på den 900 grader varma eld som eldade upp soporna och förde 400 gradig ånga vidare. Det som inte kunde brännas upp kom till ett annat betong rum, "slamrum". Där inne var det vatten, småsten och slamprodukter. Sedan gick vi vidare för att se turbiner och liknande som omvandlade ångan till energi.
 
Att gå på Renova var faktiskt riktigt kul och intressant, man insåg vad som hände med det man slänger i soporna som egentligen inte ska vara där.
 
Utanför Renova mötte jag denna skylten och eftersom jag hade några extra minuter till bussen så gick jag en sväng till Partille.
Bilderna är lånade av Sofia.

Tjuvkik

Min klänning kom ju som sagt idag. Här är en liten smygkoll, tror den blir fin när jag har lite mer färg.
den är inte struken heller.

Sen lunch

Hej!
Med lite tur i morse så hann jag med rätt buss från centralen och hann till Renova i tid.
Vi fick kolla på där skräpet kom in och sen fick vi kolla där det eldades och så vidare. Det luktade inte direkt rosor om man säger så. Gubben som guidade var la sådär. Han drog riktigt torra skämt (och ändå är jag göteborgare), han ratade massa kommentarer och sen lät det som han var full. Efter renova åkte jag in till stan med Amanda, Mira och Matilda. Vi gick till det nyöppnade BikBok i femman. Sen åkte jag spårvagn med Mira, så hämtade jag ut min klänning.
Har dessutom hunnit med att unna mig lyx idag. Lyx för mig är allt från ansiktsmask hemma och sen vidare. Idag var det naglarna som fick lite omtanke i form av gelé. Så de inte ska skiva sig utan växa ut istället!
 
Kom hem vid 13:40 och har nu värmt mig morotssoppa som jag ska äta tillsammans med lite rågsurdegsbröd, mums!
Pu
bilden är från häromdagen

Bussen

Jag sprang och hann med bussen! Woho!

Fredag 8 februari 2013

God morgon!
Sitter på en sen buss och surar eftersom jag kommer missa anslutningen, bajs. Ska i alla fall till Renova och kolla vad dom hittar på. Funderade på att köpa två lakritsskruvar och köra upp i näsan eftersom Lisa sa att det luktade olika illa beroende på var man befann sig. Gjorde dock inte det, får känna doften istället. Puss


Idag

Sofia är bra! Ja det är hon! Spenderade några timmar i stan med henne efter skolan. Åt, pratade, kollade jackor, köpte armband och annat trevligt. Hon är verkligen en bra vän, finns alltid där, stöttar och får en på bra humör. Verkligen en av mina bästa vänner.

jag är busig, så snodde en bild från nyår av henne.
 
Efter att vi hade haft bästisdate så drog jag till gymmet och köttade ben och mage eftersom jag inte tränade igår blev det närmre två och en halvtimme, men nöjd var jag och jag kände minst sagt mjölksyran. Gymmet är som en fristad, jag får vara ensam men ändå ha folk omkring mig.
Gick sen hem och åt kycklingsallad innan jag tog en promenad i två timmar med Nora och hennes hund. Kom hem lite innan tio och sedan dess har jag suttit och skrivit, pratat med Erik och Sofia.
Ska lägga mig nu så jag orkar upp till studiebesöket imorgon. Puss

Det är inget jävla val

Jag känner att jag måste skriva om detta. För jag har stött på det i olika grad under så många år.
Det känns som att omvärlden har missuppfattat hela grejen. Ätstörningar vad är det?
I skolan idag fick vi frågan vad finns det för ätstörningar och svaren läraren fick var anorexi och bulimi.
Ja, det är ätstörningar, men det finns så många fler. Bara att de är mindre välkända, men de existerar fortfarande.
Bland annat finns även diabulimi och ortorexi. Diabulimi är en ätstörning som kan drabba diabetiker, de mixtrar med maten och insulinet. Ortorexi handlar om träning och stenkoll på vad man stoppar i sig när etc.
Det omvärlden verkar ha missuppfattat däremot är att man inte väljer att ha en ätstörning. Det är inget jävla val.
Jag har hört så många gånger saker som "hon vet att hon är smal" "hon gör det för uppmärksamheten" etc. Gällande just människor som lider av ätstörningar.
Det är ingen som har valt att leva med en ätstörning. Det är ingen som vaknar en dag och tänker nu ska jag skaffa anorexi.
För det finns nog ingen människa som vet vad en ätstörning är som faktiskt skulle vilja ha en.
 
bild lånad från google
 
Ätstörningar sätter sig i psyket, precis som bland annat depression gör. Ofta sitter det faktiskt ihop, ätstörningar och depression. Det sätter sig djupt. Det är något som är svårt att leva med och till och med leder till livshotande tillstånd i vissa fall. Tankarna går inte att kontrollera.
 
Det kan börja med att man tänker jag ska banta ner mig 10 kg, sen är jag snygg. När de där tio kilona är borta har personen ifråga kanske tappat kontrollen, det går inte att sluta. Man måste kontrollera varje kalori, man måste gå exakt så mycket. Flera kilon skalas av den nu redan smala kroppen.
 
De flesta fall upptäcks av vänner i personens omgivning, men det kan ta ett bra tag.
 
Att lämna en vän med en ätstörning. Kan vara bland de mest egoistiska valen en människa kan göra.
Så, du tror din kompis gör det med flit, att den vill må dåligt, bli så smal att kroppen inte orkar med?
Man väljer inte att inte äta, man kan inte äta. Personens läppar blir en psykiskspärr. Maten kommer inte förbi, och gör den det så vill den helst av allt bara upp igen.
 
När jag gick i åttan blev en av mina vänner drabbad av anorexi. Jag frågade henne hur omöjligt det kändes att äta. Är det lika omöjligt som att kunna flyga, eller lika omöjligt som att hoppa högre i höjdhopp? Det är lika omöjligt som att kunna flyga.
 
Även om det är svårt att se sin vän må så fruktansvärt dåligt så är det inget som gör en så stolt och lär en så mycket som att följa dens resa tillbaka. Resan tillbaka är ingen lätt väg och det finns ingen express buss. Det går upp och ner. Det behövs någon att hålla i handen, så varför inte ställa upp för din vän som resesällskap?
Det är så värt det, för även om du själv kanske mår dåligt av beteendet din vän har så kommer du inte få den att må bättre av att vända ryggen till när den behöver dig som mest. De vänner som gör sånt är såna vänner som kommer vara svåra att förlåta efter ett tillfrisknande.Var där ställ upp, inse hur stark din vän är som inte har valt sjukdomen men har valt att bli frisk. Det kallas vänner i vått och torrt.

Lunch

Myslunch alá pizza hut med Sofia ♥


vardagslyx

Torsdag 7 februari 2013

Hej! Sitter på naturkunskapen med Sofia. Vi fick tillbaka provet! VG, ganska nöjd ändå.
Efter skolan ska jag och Sofia äta, mums! Sen ikväll blir det träning, nice.
Fick väcka Oscar med frukost på sängen i morse. Han sov som en sten. Jag är för snäll :'D haha. Puss!




All kärlek jag behöver

Efter en jobbig eftrmiddag bad jag Oscar komma hit. Det gjorde han också. Sen dess har kvällen bestått av pussar, promenad, mys och mera mys. Underbart!
Nu ska vi nana!

Rast

Hej!
Trodde jag skulle få äta lunch ensam idag eftersom min klass var på studiebesök på Renova. Eftersom jag bytte religion var jag även tvungen att byta natur, så jag ska dit på fredag! Hittade till slut Andrea, Stina och Rebecca, så jag åt med dem. Nu sitter jag med Jonathan och pratar om planer efter gymnasiet. Väldigt trevligt!
Nu måste jag gå, puss!

Skola

Ungefär såhär glad blev jag av att komma till skolan och precis som igår är sjuk.
Nu ska jag kolla på en film om naturreligioner.

Onsdag 6 februari 2013

God morgon!
Sitter just nu i sängen, men ska strax äta frukost, det bästa målet på dagen!
Sen ska jag iväg till skolan. Religion och svenska, so much fun.
Efter skolan blir det träning, längtar!
 
Pratade med mina släktingar som för tillfället bo i Argentina igår. De ska tydligen flytta till Brasilien om typ ett halvår. Åh, underbart. Dessutom har de en hundvalp! Så gosigt.
Hoppas alla har vaknat på rätt sida! Puss
 
Bella förresten! Bild på klänningen kan du få när den har kommit! <3

Träning

Idag var en tänkt powerwalk. Vilket blev två promenader, dock inte så snabba.
Så efter middagen gick jag ut och körde lite utfallssteg och grodhopp i snön. Underbart, och svettigt.
Någon som har tränat något roligt idag?
 
 

Yoghurtglass

Mellanmål, yoghurt, hallon, blåbär, björnbär, honung.
Vad gör man när ens mamma har ont i halsen och det inte finns någon glass hemma?
 
2-4 portioner
225 g frusna hallon
75 g färska blåbär
2 msk flytande honung
2,5 dl naturell yoghurt
Gör såhär:
Mixa alla ingredientser tills det får en fast konsistens. Häll upp i serveringsglas och servera direkt.

Lunch

Hej!
Nu är både klänning och mössa beställd, och på väg hem till mig, klänningen borde komma i slutet av veckan och mössan skulle komma i april.
 
Har just varit ute på promenad i alla fall och nu värmer jag lite morotssoppa sen igår till mig och mamma som lunch. Ska bli gott, magen kurrar ordentligt!
Puss
lite mer Kreta, åh!

Tisdag 5 februari 2013

Hej!
Gick upp vid sju i morse trots att jag somnade sent. Åkte till skolan och när jag väl var adär fick jag veta att läraren var sjuk och lektionen inställd, så var bara att åka hem igen. Blev lite irriterad eftersom jag fick skynda mig med frukost och så.
Nu sitter jag i köket, ska snart plugga.
Måste beställa studentmössa med!
 
Känner av träningen från igår med, grymt skönt! Puss
 

Gymmat

Hej!
Gymmade en timme, kändes jättebra. Tog bilder som motivation til mig själv innan gymmet med!
Nu har jag petat i mig den sallad som blev över i lördags och ska kila iväg och plugga. Måste skynda mig.
Hoppas ni alla gör något bra av plusgraderna, ta en promenad!
Puss

Gymma

Hej! Nu har jag skrivit ner dagens planering av övningar, reps och set samt vikt.
Så det är dags att dra till gymmet för ett träningspass! Sen hem för en dusch och iväg och plugga!
Så himla skönt! Puss

Lunch

Eftersom mamma har suttit hemma hela förmiddagen och skrivit så tänkte jag att det kunde vara läge med lunch.
Så jag slängde ihop min favoritsoppa, eller okej, linssoppa är delad förstaplats!
Gott för vegetarianer - billigt för studenter och alldeles underbart för oss alla.
Säg hej till morotssoppan!
 
Recept
5-6 morötter
2 potatisar
1 gul lök
1 msk smör
7 dl vatten
2 msk grönsaksfond
1 dl creme fraiche
½ dl mjölk
Salt, peppar, timjan och salvia
Gör såhär:
Skala grönsakerna och skär i små bitar
Fräs lök och potatis.
Häll i vatten och fond. Koka upp.
Lägg i morötter och koka 20 minuter.
Stavmixa soppan slät med creme fraiche och mjölk.
(har du vanlig mixer får du hälla av buljongen, och mixa utan den)
Koka upp och krydda.
Tips! Använd smaksatt crene fraiche om du vill lyfta smaken en nivå!
 

Frukost

Så himla gott med frukost.
Kiwi, äpple, hallon, chai te, hembakt bröd, skinka, paprika, gurka, citronvatten.

Måndag 4 februari 2013

God morgon!
Ställde klockan på halv tio så jag inte skulle sova bort hela dagen, gick upp, drack ett glas vatten och hamnade i sängen igen. Ska snart upp och äta frukost. Funderar på vad bara, helt klart en kiwi i alla fall, mums!
Planerna för dagen är ändrade då Ace inte får träna, så jag får träna ensam. Efter det ska jag plugga.
Nu ska jag i alla fall slänga ihop en frukost. Bloggar mer senare!
Puss
lite för mycket Kreta.
 

Söndag 3 februari 2013

Hej!
Oscar kom hit vid typ sju igår, vi kollade lite How I Met Your Mother innan vi åt riktigt j*vla god mat.
Sen vid typ halv tio drog vi ut och träffade massa folk. Kom hem runt kvart över ett och däckade framför ännu mer How I Met Your Mother! Riktigt fin lördag med andra ord.
Idag ska vi åka hem till Oscar, blir en lugn söndag vilket känns skönt. Är ganska trött.
Imorgon är jag ledig och ska träna med Ace. Trevligt, trevligt!
Puss
lite mer Grekland, fastnade bland bilderna igår.
 

Kreta

Åh, min pojke sitter på bussen hit nu, underbart! Nu ska jag värma mig med en kopp te och vänta på att åka och köpa mat, så himla taggad på att äta, omnomnom!
Kan ju dock bero på att jag idag har ätit fem rutor marabou, fyra mentos och två äpplen. Var fortfarande mätt sen igår när jag vaknade hahahaha, men nu vill jag ha mat!
Åh, souvlaki eller grekisk salla. Det vattnas i munnen, saknar faktiskt Kreta lite när jag tänker på mat, sol, bad och yatzy! Någon som är på?
 

 
 
 

Hemma!

Hej!
Hemkommen, så himla trött. Fast på ett bra sätt då, känns himla fint att vara trött efter en långpromenad i solen.
Några plusgrader och sol bjöd dagen på och på vägen hem i bilen en vackert färgad himmel.
Ligger och gör inget just nu, väldigt sköntdet med måste jag säga.
Oscar kommer hit vid halv åtta/åtta och då blir det grekisk mat, gah vad gott! Mums filibabba!
Fram tills dess får det väl bli lite How I Met Your Mother och slapp i sängen som jag har saknat denna veckan.
Borta bra men hemma bäst? Ja, faktiskt.
Puss

Lördag 2 februari 2013

Hej!
Har inte bloggat de två senaste dagarna, jag vet. Inte haft något internet tyvärr.
Bloggar mer i eftermiddag, ska ut till Marstrand med mamma och pappa nu!
Puss
Follow on Bloglovin